Artikelen2020-11-30T08:56:21+01:00

Artikelen

Regelmatig publiceer ik artikelen over onderwerpen die voor mijn cliënten van belang zijn, zoals over ADD, burn-out en persoonlijke groei. Hierin sla ik een brug tussen wat wetenschap en samenleving erover te zeggen hebben, mijn persoonlijke ervaring, mijn visie en benadering, en het (be)leven van mijn cliënten.

Voel je je aangesproken, herken je je in wat ik schrijf en ben je zelf zoekend naar persoonlijke groei en heling? Dan wil ik er ook als coach en Zijnsgeoriënteerd coach graag voor je zijn – de kurk waar mijn schrijverij op drijft. Maar ook reacties op de inhoud van mijn artikelen zijn welkom. Hoe dan ook – ik hoor graag van je via mijn contactformulier.

Spiritualiteit en zelfbewustzijn

Heling en groei als mens en spiritueel wezen is onverbrekelijk verbonden met spirituele (her)beleving van onszelf en de wereld. Het Kostbare in onszelf weten, voelen èn in de wereld brengen. Daarom mikt Zijnsoriëntatie, voorbij aan waar je vanaf wil, op je Spirit: groeiend Zelf-bewustzijn.

ADD en burn-out 3: wat wèl werkt!

In dit derde artikel uit de reeks zoomen we in op de positieve kant van de balans: hoe juist meer energie uit je werk te halen? Hoe je ondanks, of juist dankzij je ADD, 'toch' plezier in je werk kan hebben en houden. Dat begint bij erkenning van je bijzondere kwaliteiten - náást werken aan je mentale hygiëne.

Categorieën: AD(H)D, Burn-out, Werk|Label: , , , , , |

ADD en burn-out 1: een rampzalig duo?

Hoe komt het toch dat mensen met AD(H)D zoveel gevoeliger zijn voor werkstress en burn-out? Het antwoord ligt in de achtergrond ervan: vroegkinderlijk trauma - en de gevolgschade later in de jeugd. Toch is burn-out niet onafwendbaar, ADD geen ramp! Eerste deel van een drieluik.

Kracht: training en zelfzorg voor de geest

Werken aan jezelf beperkt zich niet tot sessies. Jezelf hierin ondersteunen, tussen de sessies door, verdiept en versnelt je proces. Helen is immers een werkwoord! Dat vraagt zelfbegeleiding en zelfbeoefening - (zelf)liefdevolle krachttraining voor de geest. Hoe je dat doet, dat lees je hier.

Zelfbevrijding uit het Superego-complex

Hoe komt het dat we ons zo vaak geleefd voelen door een innerlijk krachtenspel? Verkrampt of opgejaagd? Terwijl we ons zo graag vrij en in vrede met onszelf zouden willen voelen! In dit artikel brengen we het superego-complex in stelling: als 'plattegrond' en sleutel tot zelfbevrijding.

Ga naar de bovenkant