Artikelen2023-01-03T17:37:50+01:00

Artikelen

Regelmatig publiceer ik artikelen over onderwerpen die voor mijn cliënten van belang zijn, zoals over ADD, burn-out en persoonlijke groei. Hierin sla ik een brug tussen wat wetenschap en samenleving erover te zeggen hebben, mijn persoonlijke ervaring, mijn visie en benadering, en het (be)leven van mijn cliënten.

Voel je je aangesproken, herken je je in wat ik schrijf en ben je zelf zoekend naar persoonlijke groei en heling? Dan wil ik er ook als coach en Zijnsgeoriënteerd coach graag voor je zijn – de kurk waar mijn schrijverij op drijft. Maar ook reacties op de inhoud van mijn artikelen zijn welkom. Hoe dan ook – ik hoor graag van je via mijn contactformulier.

Innigheid als je hart breekt in vriendschap

Innige vriendschap tussen man en vrouw kan zó zegenrijk zijn. Omdat het je hart opent, je in dat proces kwetsbaar en vertrouwd laat zijn. Het zal vroeg of laat óók je verwondingen tegen elkaar aan schuren. Hoe dan innig te blijven als het pijn doet? Ook je hart breken kan openen.

Zelfleiderschap: doen wat je eigenlijk wil

Zelfleiderschap is waar het je uiteindelijk om te doen zal zijn, door je hele Queeste van Heling heen. Jezelf en je leven leiden zoals je bedoeld bent. Dat vraagt groeiend Zelfbewustzijn, maar óók ‘gewoon’ op reis gaan. Een begin van Zelfleiderschap om in beweging te komen. Hoe is dat?

Spiritualiteit en zelfbewustzijn

Heling en groei als mens en spiritueel wezen is onverbrekelijk verbonden met spirituele (her)beleving van onszelf en de wereld. Het Kostbare in onszelf weten, voelen èn in de wereld brengen. Daarom mikt Zijnsoriëntatie, voorbij aan waar je vanaf wil, op je Spirit: groeiend Zelf-bewustzijn.

ADD en burn-out 3: wat wèl werkt!

In dit derde artikel uit de reeks zoomen we in op de positieve kant van de balans: hoe juist meer energie uit je werk te halen? Hoe je ondanks, of juist dankzij je ADD, 'toch' plezier in je werk kan hebben en houden. Dat begint bij erkenning van je bijzondere kwaliteiten - náást werken aan je mentale hygiëne.

Categorieën: AD(H)D, Burn-out, Werk|Label: , , , , , |
Ga naar de bovenkant