Artikelen2020-11-17T12:54:28+01:00

Artikelen

Regelmatig publiceer ik artikelen over onderwerpen die voor mijn cliënten van belang zijn, zoals over ADD, burn-out en persoonlijke groei. Hierin sla ik een brug tussen wat wetenschap en samenleving erover te zeggen hebben, mijn persoonlijke ervaring, mijn visie en benadering erop, en het (be)leven van mijn cliënten.

ADD en de Liefde – op gespannen voet?

ADD-relaties gaan zelden over rozen. De ‘emotionele versmelting’ wordt extra belast door de kenmerken van ADD. De weg voorwaarts op het pad der liefde is paradoxaal genoeg: groeien in zelfbewustzijn en autonomie. Groeien in eigenheid (differentiatie) en verdiepende intimiteit gaan hand in hand.

ADD in lockdown – als je emmer overloopt

Je hebt ADD en bent in "lockdown". Je emmertje loopt eerder over dan anders. Je voelt je regelmatig rusteloos en lusteloos. Moedeloos soms. Meer dan anders mentaal afwezig, verdwaald in je hoofd, warrig. Wat is er aan de hand? Hoe kan je jezelf helpen er beter mee om te gaan?

Innerlijke vrijheid – de pusher bevrijd

Kunnen leven vanuit innerlijke vrijheid is wat wij zo graag zouden willen. Niet meer opgejaagd te worden door een innerlijke dwingeland. Juist nu, met deze corona crisis, kan die extra opspelen. Bevrijding vraagt die dwingeland in de ogen te zien - en over onze schaduw heen te springen.

Go to Top