HOE MAAK JE EEN BEGIN –
– en wat zal het dan kosten?

Er zijn drie manieren om een begin te maken

De kosten gaan voor de baat uit. Niets doen, verder doen, voortmodderen – je weet al wat dat je kan kosten. Dat is soms niet gering. Het kost je levenslust, je voelt je onvrij, mist innerlijke rust. Wat kost het je dan om daar ècht verandering in te brengen? En hoe maak je daar een begin mee?

1. Meteen een eerste sessie (intake) – live of online

Je hebt dankzij de website en de artikelen al een aardige indruk gekregen van mijn visie en stijl, wie ik ben en hoe mijn benadering is. Die spreken je aan. “The proof of the pudding is in the eating” zeggen de Engelsen dan. Door gewoon een eerste sessie af te spreken. Behalve kennismaken is het ook meteen een echte sessie. Laten we van binnenuit opkomen wat je bezighoudt, wat er om heling vraagt. Qua duur en kosten komt zo’n sessie overeen met het vervolg: €100 (als je met je partner komt: €125). -> contact

2. Toch eerst een kennismakingsgesprek (via Zoom)

Wil je toch eerst nog even aftasten of je met mij de juiste match hebt? Vraag je je af hoe ik je zou kunnen helpen? Dan kunnen we ter kennismaking op afspraak met elkaar videobellen. Zo’n gesprek van max 60 minuten kost je €75 (uitsluitend individueel, anders is een uur gewoon te kort). De kosten hiervan worden door verzekeraars niet vergoed. -> contact

3. De mogelijkheid van een burn-out traject bespreken

Ben je burn-out en verwacht je dat je werkgever een burn-out traject zal willen vergoeden? Dan maken we een afspraak om met elkaar kennis te maken en te bespreken hoe we een voorstel voor je werkgever gestalte kunnen geven. Zodra je werkgever akkoord is kunnen we met elkaar aan de slag. -> contact

En vervolgens?

Wat je ook kiest, aan het eind van het gesprek of in de dagen daarna bepaal jij of je verder wil. Je bent tot niets verplicht. Ook daarna, tenzij we via je werkgever werken, werken we stap-voor-stap, sessie-voor-sessie.

Ga je met mij in zee, dan is mijn standaardtarief voor privé-cliënten €100 per sessie (van één à anderhalf uur). Voor sessies samen met je partner vraag ik €125. Gedurende het traject blijft het sessie-tarief ongewijzigd.

Let op: als je een afspraak af moet zeggen, doe dat zo snel mogelijk. Als je minder dan 24 uur voor de geplande afspraak afzegt, breng ik het hele bedrag van de sessie in rekening.

Na iedere sessie stuur ik je een bancair betaalverzoek, dat je in principe nog dezelfde dag voldoet. Zo heb ik weinig omkijken naar mijn administratie en hou ik meer tijd voor mijn cliënten, artikelen schrijven, etc.

Ook krijg je na iedere sessie een nota ter declaratie die je, als je aanvullend verzekerd bent en recht hebt op vergoeding, bij je verzekeraar kunt indienen. Kijk onderaan voor meer info hierover.

Wat mag het je kosten?

Jouw inzet telt zeker ook mee

Belangrijker dan het sessietarief is de duur van de begeleiding en de impact ervan. Door zelf actief aan de slag te gaan heb je op beide grote invloed. Daarom vraag ik van je:

  • Zelfbeoefening – door de aangereikte technieken in je dagelijks leven in te passen;
  • Eigen inbreng – door oplettend te zijn en in te brengen met wat er nú bij je speelt;
  • Opgenomen sessies na te luisteren, sessie reflectie verslagen te maken;
  • Zelfreflectie – door regelmatig te reflecteren op de sessies, je leven, je verlangen.

Zo haal je het meeste uit je begeleiding. Profijt waar je je hele leven wat aan hebt.

Het begint met een eerste afspraak

Eigenlijk weet je nu wel genoeg. Ik heb al veel over mijzelf verteld. En in vele artikelen mijn visie en benadering gedeeld. Misschien dan nu maar de knoop doorhakken?

WAT KOST LIEFDE?

“Liebe ist der Liebe Preis”
Friedrich von Schiller

Vergoedingen

Gerphil Kerkhof | Essential Waves is geregistreerd Zijnsgeoriënteerd therapeut/coach en volwaardig lid van de Vereniging van Integrale Therapeuten (VIT). Ook ben ik geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Hierdoor is het mogelijk dat je zorgverzekeraar de kosten van de sessies (gedeeltelijk) vergoedt .

Dit hangt af van de aanvullende verzekering die je hebt, of die vergoeding biedt voor alternatieve / complementaire geneeswijzen. Elk jaar bekijken de zorgverzekeraars hun beleid hierop en veranderen dit. Daarom raad ik je aan om via deze link te bezien of je bij je huidige zorgverzekeraar voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

Wat wordt er niet vergoed?

In principe komen alleen therapeutische sessies in aanmerking voor vergoeding. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor kennismakingsgesprekken, coaching gericht op je functioneren (inclusief DISC- en Drijfveren-coaching), en helaas meestal ook relatietherapie.

Wat te doen wanneer niet wordt vergoed?

Indien je zorgverzekeraar de behandeling van Gerphil Kerkhof | Essential Waves niet vergoedt, heb je de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. Je kunt gebruikmaken van een voorbeeldbrief die de VIT heeft opgesteld. Vul deze in met je eigen inhoudelijke argumenten, eventueel in overleg met mij.

tegemoetkoming in de kosten vanuit verzekeraars