Online Cursus
“ADhD van binnenuit!”

– Wat betekent “Worden wie je bent” als je ADHD hebt? Is “Rusten in Zijn” wel mogelijk als je een geboren ‘druktemaker’ bent? En brengt “Doen wat je ècht wil” je wel een steek verder als je met je ADD als onverbeterlijke dromer door het leven gaat? Zo ja, hóe dan? –

Betekenis geven …

Je hebt misschien net je diagnose gehad. Of worstelt allang met de vraag hoe je daarmee om moet gaan. Hoe het nou werkt in je hoofd, en hoe je dat moet uitleggen aan anderen. Hoe je het ‘gegeven’ dat je ADHD hebt (of bent?) betekenis voor je geeft? Dusdanig dat je er iets mee kunt? Dat het ook bijdraagt aan je leven? Het Webinar “ADhD van binnenuit!” geeft je daarvoor handvaten.

Hoe dan?

Tijdens het webinar AD(H)D van binnenuit!nu beschikbaar als online cursus – doe ik uit de doeken hoe er óók naar AD(H)D gekeken kan worden. Vanuit een visie en benadering die je met meer zelfliefde en zelfwaardering in het leven laat staan. Met een degelijke onderbouwing die vertrouwen geeft.

Daarbij nemen we eerst verschillende perspectieven op AD(H)D onder de loep. Zoals vanuit de:

 • psychiatrie: als stoornis of gebrek in het ‘besturingssysteem’ van je bewustzijn;
 • neurologie: als gevolg van afwijkende schakelingen en chemie in je hersenen;
 • psychologie: als gevolg van vroegkinderlijk trauma en gevolgschade;
 • beleving: als voortdurende drukte, zweverigheid en warrigheid in je hoofd.

Naar een wenkend perspectief

Al deze perspectieven zijn in zekere zin waar, maar vaak weinig bemoedigend. Hoe komen we dan toch tot een overkoepelend perspectief dat mensen met AD(H)D in hun kracht zet? In hun bijzondere kracht?

Daartoe brengen we al deze perspectieven samen, gevoegd bij de laatste wetenschappelijke inzichten. We doen dat vanuit de beleving (ook mijn eigen beleving) èn vanuit een positief-humanistisch en spiritueel mensbeeld. Uiteindelijk komen we zo tot een integraal ‘wenkend perspectief’ op AD(H)D coaching en heling. Een benadering die je sterkt en inspireert.

Reacties op de voorgaande edities

Dat deze opzet daarin slaagt, blijkt wel uit het gegeven dat het als avondwebinar al 11 keer door mij, Gerphil Kerkhof (zie hieronder), is gegeven. Waarvan tweemaal als (PsBK) nascholing vanuit beroepsverenigingen in het complementaire veld: VIT, LVPW en NvECP. En uit de enthousiaste reacties op het webinar, in woorden als: een verademing, leerzaam, verfrissend, bijzonder boeiend en mooi gebracht (zie ook hieronder).

Cliënten geven aan dat het webinar als zeer verhelderend wordt ervaren. Je gaat anders naar jezelf kijken in relatie tot je AD(h)D. Vooral ook: het geeft je een kader voor het traject dat je met mij aangaat. De ervaring leert dat als je begrijpt waarom we doen wat we doen, dat zeer ondersteunend is voor je proces.

“Ik wil je hartelijk danken voor het ruimhartig delen van je persoonlijke ervaring, kennis en kunde op het gebied van AD(H)D en Zijnsoriëntatie. Je geeft een prachtig heel/holistisch en helder beeld in je presentatie, het leven (met ADD) omvattend in diepte en breedte. Je schetst een hoopvolle weg, om de kostbare parel van Essentie, die in ons is en die we in ons hebben en verborgen ligt onder het regelmatig lastige en pijnlijke gedoe van het leven, te vinden en hieruit te leren leven.

Het heeft me een stukje verder geholpen in het mij zelf (met ADD) beter leren kennen en accepteren (vooral van de kracht van ADD). Het uitgelegd krijgen van de centrale plek van het DMN en ‘mind-wandering’, de gevoeligheid en creativiteit als onderliggende factoren bij ADD, belang van emotieregulatie en zelfbewustzijn en de mooie schets van de Queeste naar Heling hebben me m.n. geholpen hierin.”

– Han den Dekker, psycholoog/ECP-er en ADD-ervaringsdeskundige –

Nu dus als online cursus – doe je mee?

De laatste versie van dit avondwebinar heb ik nu, in samenwerking met José Schrijver van Wandering Minds, omgewerkt tot een online cursus in 8 lessen (3 uur video). Nu kan je op ieder gewenst moment beginnen aan deze boeiende reis. Deel van het aanbod is ook een vraag- en antwoordsessie die ik regelmatig (eerstvolgende: 27 mei) voor deelnemers zal geven. Meld je vandaag nog aan bij Wandering Minds.

Webinar: zoom-in, zoom-uit, AD(H)D van binnenuit

Doelgroep

 • Heb je zelf ADD of ADHD? Of heb je mensen in je omgeving met dit ‘label’?
 • Wil je jezelf of hen beter begrijpen?
 • Of krijg je als therapeut of coach te maken met cliënten met AD(H)D?
 • Ben je daarbij benieuwd naar een positieve, op heelwording gerichte benadering?
 • Dan is deze cursus iets voor jou!

Cursus in het kort:

 • 3 uur video, verdeeld in 8 lessen
 • Meteen beschikbaar
 • Na afloop: erkend certificaat
 • Via Wandering Minds
 • Volgen in eigen tempo
 • Plus eigen cursisten-community
 • Plus regelmatige Q&A sessies – de eerstvolgende op 27 mei (ik nodig je uit)
 • Prijs: €49

Certificaat

Na afloop ontvang je een certificaat, erkend door o.a. beroepsvereniging VIT, t.b.v. nascholing (3 uur PsBK)

Een korte intro …

Benieuwd?

Is deze cursus iets voor jou? Je kunt als je wil meteen beginnen! Klik hier om je in te schrijven:

“De combinatie van jouw Ziens- en Zijnswijze op ADHD geeft veel lucht.
Heerlijk. Dat wil ik als cliënt.”

“Echt een hele fijne en duidelijke presentatie.
Veel nieuwe inzichten en ga hem zeker nog een keer bekijken.”

“Merci Gerphil, was een heel mooi cadeau aan mezelf, dit webinar. Dat is jouw verdienste. Complimenten hiervoor. Heb het gevoel dat ik het papier eraf gehaald heb, maar dat de doos nog open moet. Kortom nog heel veel te ontdekken. Met jouw informatie kan ik daarmee verder.”

“Ik zou iedereen die hiermee te maken heeft deze brede blik en het onderzoek
vanuit Liefde in en naar zichzelf toewensen.”

“Ik ben ontroerd door alles wat ik heb gehoord, omdat het zo herkenbaar is. Het valt zo allemaal samen.
Ik ben ontroerd van de wijsheid. Ik ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen volgen.”

De spreker

portret van Gerphil, mijzelf - bloeiend vanuit ADD - burnout - ZelfbewustzijnGerphil Kerkhof – is Zijnsgeoriënteerd therapeut en coach bij Essential Waves. “Het mooie van mijn werk is mensen te begeleiden in het ontdekken en ‘uitpakken’ van zichZelf als een geschenk aan de wereld: het kostbare en eigene in hen dat deels, om wat voor reden dan ook, verwrongen of zelfs zoek geraakt is.” Zoals bij AD(H)D.

Nog tijdens zijn coachopleiding Zijnsoriëntatie bij Centrum Zijnsoriëntatie in Zeist kreeg hij zelf de diagnose ADD. Vervolgens werd hij opgeleid tot AD(H)D coach bij ADHD-Nederland. Daarvoor deed hij al ruim 65 jaar levenservaring op met ADD ‘van binnenuit’. Dat daarmee goed te leven valt bewijst zijn ruim 25 ervaring in het bedrijfsleven als management consultant en enterprise architect.

De afgelopen jaren heeft hij vele artikelen over ADD geschreven – zie www.essentialwaves.nl – en tientallen mensen met ADD begeleid naar meer zelfacceptatie, zelfliefde en zelfbewustzijn in hun leven.