HERBRONNINGSWEEK
“Uitlijnen op Zijn”

Een unieke training “herbronnen op je eigenzinnigheid”

Tijdens de “Uitlijnen op Zijn” herbronningsweek werk je aan het herstellen en verdiepen van je afstemming op wie je werkelijk bedoeld bent te zijn, wat er eigenlijk door heen geleefd wil worden: je levenslustige eigenzinnigheid. Op wat Essentieel is voor jou, in jouw leven, nu. Dat doen we door een unieke combinatie van natuur- en wandelcoaching en methodieken uit de Zijnsoriëntatie. In aanstekelijke interactie met elkaar, te midden van de prachtige natuur van Zuid-Spanje. Om na afloop je leven meer nog dan voorheen vanuit je innerlijke bron gestalte te kunnen geven.

Wat gaan we doen?

De week bestaat uit vijf intense workshops (van 4 uur elk – met aansluitend lunch) die op elkaar voortbouwen. Elke dag heeft daarbij een eigen thema:

 • Dag 1: Contact maken met je voelende staat – een dag waarin je je opnieuw leert verbinden met je innerlijke natuur – je lichaam, zintuigen/waarneming en gevoelens. Je open stellen voor en luisteren naar wat er voelbaar is brengt je niet alleen ontspanning, maar ook toegang tot wat er in je speelt.
 • Dag 2: Herkennen van je innerlijke dynamiek – een dag waarop we afdalen in wat er vaak onbewust in jezelf speelt aan dynamiek en dramatiek. Welke krachten zijn er in je werkzaam en hoe houden zij elkaar in een (wankel) evenwicht. Hoe pakt dat voor jou uit, en hoe krijg je daar vat op?
 • Dag 3: Inspiratie vanuit Essentie – een dag waarop we ons gaan open stellen voor een diepere dimensie in onszelf, het kostbare in ons dat zich via ons wil tonen aan de wereld: onze Essentie. Hoe voelt authentiek zelfbewustzijn, bezield zijn? En hoe voelt de uitwerking daarvan in ons leven?
 • Dag 4: Overgave aan wat er in je wil – een dag waarin we ons leren overgeven aan wat er in ons wil: onze eigenzinnigheid. Met welke zijnskwaliteiten en oerverlangens in ons hebben we het contact verloren. Wat als we de aansluiting weer zouden kunnen maken?
 • Dag 5: Doen wat je ècht wil – een dag waarop we, vanuit de aansluiting met onze diepere natuur, ons leven gaan herzien. Hoe kunnen we nog meer doen wat we eigenlijk willen? Welke dilemma’s lossen zich nu op?

De training wordt gegeven vanuit een samenwerking tussen het Belgische Instituut voor Duurzaam Werken (IDW) en Essential Waves in Nederland. Je trainers zijn Lut van Mossevelde respectievelijk Gerphil Kerkhof. Wij stellen ons hieronder aan je voor.

Voel je je aangesproken?

Zou je wel mee willen doen met deze training? Helaas hebben wij i.v.m. de ontwikkelingen rond COVID-19 / het coronavirus de geplande editie van eind april 2020 moeten annuleren. Toch gaat op enig moment de cursus gewoon van start. Geïnteresseerd? Meld je dan toch alvast aan:

 • Gebruik de bijgaande knop om ons een email te sturen.
 • Vermeld daarin in ieder geval je contactgegevens (adres + telefoonnummer)

Gerphil (Nederland) of Lut (België) nemen dan telefonisch contact met je op om te bekijken of de verwachtingen van beide kanten op elkaar aansluiten.

Buiten de vermelde data kan de opleiding ook privé georganiseerd worden. Voor meer informatie hierover, neem dan contact met ons op.

Herbronningsweek: uitlijnen op Zijn - je eigenzinnigheid

Wanneer, waar, hoeveel?

 • Met het oog op de COVID-19 epidemie is de voorziene editie tot nader order uitgesteld.
 • Aantal deelnemers: 6 tot 12 deelnemers
 • Locatie: Zuid-Spanje (in Alcaucin, Andalusië)
 • Kosten: €1250.
 • Lunches en cursusmateriaal zijn inbegrepen.
 • Accommodatie en vervoer zijn niet inbegrepen. In Zuid-Spanje werken we samen met Casa Arts.
 • Voor Belgische deelnemers: wij zijn erkend voor de subsidie via de KMO Portefeuille. Indien je organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40 % van het bedrag van deze opleiding.

Doelgroep

 • Professionals die openstaan voor zelfreflectie, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit
 • Iedereen die op een punt gekomen is dat je je afvraagt wat je eigenlijk wil, wie je eigenlijk bent en hiermee aan de slag wil.
JA, IK WIL MEEDOEN

ZIJN VANUIT EIGENHEID

“Zie in jezelf. Daarbinnen is een bron van het goede die nooit
ophoudt te stromen, zolang je niet ophoudt jezelf te onderzoeken.

Marcus Aurelius

De trainers

Gerphil Kerkhof – is Zijnsgeoriënteerd therapeut en coach bij Essential Waves. “Het mooie van mijn werk is dat ik mensen mag begeleiden in het ‘uitpakken’ van zichZelf: het kostbare en eigenzinnige in hen dat deels, om wat voor reden dan ook, verwrongen of zelfs zoek geraakt is. Zoals bij Burn-Out of bij AD(H)D.”

Lut van Mossevelde – leidt het Instituut voor Duurzaam Werken. Zij is experte in wellbeing & duurzame inzetbaarheid. Via unieke herbronningsprogramma’s en mini-sabbaticals begeleidt ze mensen naar persoonlijke groei en transformatie. De natuur en wandelcoaching spelen een belangrijke rol in haar aanpak.