AVONDCURSUS
Zijnsoriëntatie

‘Wie goed voor zichzelf zorgt, is een geschenk voor de ander.’

Het is een hele kunst om werkelijk vriendelijk te zijn voor jezelf, laat staan om blij te zijn met jezelf. Blij met degene die je simpelweg bent. Toch, zoals je zult begrijpen, is in vrede zijn met jezelf en wel precies zoals je op een bepaald moment bent en je je voelt, een absolute voorwaarde voor je geluk.

In deze cursus Zijnsoriëntatie van 6 avonden leer je ontdekken hoe het voelt om jezelf helemaal te accepteren precies zoals je bent. Daarvoor is het belangrijk jezelf niet te bestrijden, maar om alles wat je voelt en ervaart in jezelf te laten bestaan, waar te laten zijn en ruimte te geven. Wat daarbij helpt, is om je gevoelens heel rustig onder woorden te brengen.

Al doende ontdekken

Met behulp van heel eenvoudige zijnsgeoriënteerde oefeningen ga je dit leren gedurende deze avonden. Je gaat ontdekken dat als je op die manier je open stelt voor je innerlijk, dat innerlijk als vanzelf tot rust komt en blij wordt met jou en jij daardoor met jezelf.

Zo ontstaat er Zelf-Acceptatie en als vanzelf op basis daarvan Zelf-Liefde. Zelf-Vertrouwen ontstaat doordat je gaat ontdekken dat juist door jezelf te zijn en door wat er in je leeft te delen met een ander, dat die ander als vanzelf blij wordt met jou en jij omgekeerd met deze. Zo ga je dus ontdekken dat wie goed voor zichzelf zorgt door een ander als een geschenk wordt ervaren.

Meditatieve basis

Dit alles doen we op een meditatieve basis. Meditatie speelt een belangrijke rol in de Zijnsoriëntatie. Op de goede manier ingezet is het een bijzonder krachtig hulpmiddel. Behalve met individuele meditatie zullen we ook regelmatig werken met interactieve meditatie en meditatieve dialoog.

Verder zullen we werken met visualisatie. Visualisatie is een krachtig middel om in contact te komen met je essentie, met wie je eigenlijk bent. Je zult gaan ontdekken dat je een mooier mens bent dan je denkt dat je bent en ook wat sommige van jouw bijzondere essentiële kwaliteiten zijn.

Lichaamswerk

We werken ook lichaamsgericht. We gebruiken lichaamswerk en dans om onze vrije vorm te ontdekken, te ervaren en te delen. Zo krijg je in zes avonden een rijke introductie in de Zijnsoriëntatie.

Gun jezelf dus deze zes avonden. Ze zullen je zonder meer goed doen.

Vanuit het Centrum Zijnsoriëntatie

De training wordt gegeven vanuit het Centrum Zijnsoriëntatie. Je trainers zijn Berna van der Heide en Gerphil Kerkhof (Essential Waves). Wij stellen ons hieronder aan je voor.

Avondcursus Zijnsoriëntatie: zelf-liefde, zelf-acceptatie, zelf-vertrouwen

Wanneer, waar, hoeveel?

  • 6 woensdagavonden van 19:00 – 21:30
  • Start: 12 februari 2020
  • Daarna: 26/2, 11/3, 25/3, 8/4 en 22/4
  • Kleine groep: 6 tot 8 deelnemers
  • Locatie: FlowPlaza, Zaanenstraat 18, 2022 CP  Haarlem
  • Kosten: €330 (privé – indien zakelijk: €449)

Voel je je aangesproken?

Had je wel mee willen doen met deze training? Dat kan helaas niet meer. We zijn al begonnen, met een fijn groepje van 6.

Meld je anders alvast aan voor de volgende keer:

  • Inschrijving verloopt via het Centrum  Zijnsoriëntatie
  • Klik op onderstaande knop – die voert je naar het inschrijvingsformulier.

Gerphil of Berna neemt dan t.z.t. contact met je op om nader af te stemmen.

JA, IK WIL MEEDOEN

ZIJN VANUIT EIGENHEID

“Zie in jezelf. Daarbinnen is een bron van het goede die nooit
ophoudt te stromen, zolang je niet ophoudt jezelf te onderzoeken.

Marcus Aurelius

De trainers

Gerphil Kerkhof – Het verbaast en verwondert mij elke keer weer als ik nieuwe mensen ontmoet in mijn coaching praktijk of met een training. Hoe verwikkeld en verstrikt ze soms ook geraakt zijn in hun zoektocht of hulpvraag, tegelijk zie ik al in hun ogen wat voor een mooie en leuke mensen het in wezen al zijn. Dan realiseer ik mij opnieuw dat mijn werk er eigenlijk uit bestaat ze te helpen zichzelf laagje voor laagje af te pellen. Uit te pakken als een cadeautje: het geschenk aan henzelf en de wereld – dat ze in feite zijn. Dat is de essentie van Zijnsoriëntatie die mij blij maakt. Dat is ook de kern waarmee ik vanuit Essential Waves, mijn eigen praktijk in Haarlem, met mensen bezig ben: betekenis zoeken, betekenis vinden, betekenis geven. Of je nu burn-out bent, of met meer zelf-liefde met je ADD om wil leren gaan om er juist je kracht in te vinden. Of ‘gewoon’ meer vanuit je innerlijke bron van goedheid en bevlogenheid in het leven wil staan.

Berna van der HeideBerna van der Heide – Destijds werkend in het projectmanagement van technische projecten dacht ik controle te kunnen hebben als ik maar flink mijn hoofd gebruikte. Dat ging goed tot mijn lichaam overduidelijke signalen begon af te geven dat zij er ook nog was en mij wat te vertellen had. Daardoor besloot ik yoga te gaan doen, waardoor er echt een wereld voor mij open ging. Yoga hielp mij om dichter bij mijzelf te komen en meer in het ‘nu’ te zijn. Zijnsoriëntatie heeft dat verder uitgediept, door woorden te leren geven aan dat wat er in mij leeft en dat leidend te laten zijn voor de koers die ik ga. Ik ervaar Zijnsoriëntatie als bevrijdend. We denken dat we controle moeten hebben, maar als je durft mee te stromen met het leven, dan merk je pas dat je echt op je doel afgaat. Ontspannen en energiek. Dat gun ik anderen ook.